Eric, a profi séf, bevezeti a nézőket a wokok világába, bemutatva, hogy miért vált a wok kulcsfontosságú eszközzé az ázsiai konyhákban, és mi teszi különlegessé ezt a főzőedényt. Egyedi formája nemcsak az ételek gyors elkészítését teszi lehetővé, hanem többféle főzési technikát is támogat, mint például a párolás vagy a pácolás.
Az anyagok és kialakítások széles skáláját ismerhetjük meg: a szénacéltól a vasöntvényen át a tapadásmentes teflonos wokokig. Megismerjük a különbségeket a háztartási és éttermi wokok között, és kiderül, milyen szempontok szerint érdemes otthonra wokot választani.
Részletesen megismerkedhetünk a wok beavatásának, vagyis a szezonálásnak a folyamatával, amelynek célja a tapadásmentes felület kialakítása. Felmerülnek a fő zsírok és olajok használatával, az optimális hőkezeléssel kapcsolatos trükkök is; valamint tippeket kapunk a helyes karbantartásról és a wok rendszeres tisztításáról.
Az ételkészítés során a stir-fry technikához kapcsolódó mozdulatok, a wok hei fogalma, az alapanyagok előkészítésének és adagolásának időzítése is előkerül. A videó végigvezeti a nézőt a tökéletes tészta pirításának lépésein anélkül, hogy felfedné a végső titkokat.