A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 10 perc

Villámmenü váratlan vendégeknek steaknyársakkal és fűszeres zöldségekkel

Meglepetésszerű vendégjárás esetén is villámgyorsan varázsolhatsz teljes menüt: steaknyársak, fűszeres burgonya és sült zöldbab egyszerűen és ízletesen.

Váratlan vendégek toppannak be, és hirtelen megoldást kell találni az éhségükre – erre kínál megnyugtató alternatívát ez a videó. Három egyszerű és kiadós fogás kerül terítékre: szaftos steaknyársak, ropogós burgonya és sült zöldbab. Az alapanyagok könnyen beszerezhetők, a lépések átláthatóak, így kevés előkészülettel is látványos és ízletes asztalt lehet varázsolni.

A húsnál fontos szempont a megfelelő technika: a felsál tökéletesen alkalmas, de szóba jöhet rib-eye vagy filet is, ha rászánjuk a pénzt. A fűszerezéshez saját, házilag készített steak rub dukál, amit a mindennapi konyhapolc fűszerei inspirálnak. Bemutatásra kerül, hogyan lehet gyorsan elkészíteni, és miként tudjuk az ízeket az ételekben harmóniába hozni.

A zöldséges köretként tálalt hagyma, paprika és gomba mellett a házi ranch fűszerezésű sült burgonya külön kiemelésre kerül, ahol a részletes recept és főzési praktikák mind-mind az egyszerűség és a hatékonyság jegyében valósulnak meg. Minden egyes lépésnél apró trükköket leshetünk el – akár az ideális vágás, akár az ízesítés vagy a sütési sorrend terén.

A hangulatot a tempó és az időzítés jellemzi: hogyan lehet hatékonyan, akár egy órán belül elkészíteni egy komplett lakomát úgy, hogy minden étel forrón, frissen, tökéletesre készül el egyszerre. Az adás végére pedig további kérdések vetődnek fel, például milyen további apróságokkal lehet még emelni az élményt, vagy hogyan lehet más fogásokkal variálni ezt a mentőmenüsort.