Ebben az epizódban a műsorvezető több mint harmincféle csípős szószt kóstol végig vakon, hogy kiderítse, melyik szósz éri meg igazán a figyelmet. A kóstolás során különböző ízvilágokat, textúrákat és intenzitásokat fedez fel: akad, amely kellemesen gyümölcsös, míg mások már-már elviselhetetlenül csípősek vagy extrém savanykásak.
A műsor nemcsak a klasszikus márkákat, mint a Tabasco, Sriracha vagy Frank’s Red Hot mutatja be, hanem ritkább, különleges összetevőket felvonultató szószokat is – például trüffelolajos, füstölt paprikás, kimchiből vagy éppen piri-piri paprikából készült szószokat.
Izgalmas kérdéseket vet fel a kóstolás: vajon mennyire számít a márkanév, az előítélet, vagy éppen a szósz állaga? Meddig lehet élvezni az erőset, és mikor válik már kihívássá vagy akár „bűncselekménnyé” a túlzott csípősség?
A videó sokszínűsége abban is megmutatkozik, hogy felmerül: mennyire univerzálisak ezek a szószok, melyik milyen ételhez illik leginkább, illetve hogy mekkora szerepe van a személyes élménynek, preferenciának a választásban.