Milyen különbségek rejtőznek a V60 filterpapírok között? A videó alapos tesztekkel vizsgálja meg, hogy valóban számít-e, melyik gyártó papírját használjuk, és hogyan befolyásolja a választott papír a kávé ízét, kivonatolását és elkészítési idejét.
Az ismertető bemutatja, hogy milyen anyagból készültek a papírok, mennyire vastagok, vagy éppen milyen áteresztő képességű papírokkal dolgozhatunk, sőt, előkerül a különböző hőfokokhoz igazított papírok kérdése is. Megfigyelhetjük, milyen kapcsolat van a papír áteresztőképessége, a kivonatolás és az elkészült ital minősége között különböző típusú őrlőkkel.
Mi történik, ha egyszerűen nem öblítjük át előre a papírt? Vajon tényleg érződik bármilyen papíríz? Az elemzés foglalkozik az ízpróbákkal, az extrakció összehasonlításával eltérő papírok esetén, és azzal is, hogy mennyire lehet fontos a filter választása, ha otthoni, olcsóbb darálónk van.
Mikroszkopikus felvételek és meglepő teszteredmények segítik a papírok felépítésének és működésének szemléltetését, miközben az alkotó elgondolkodtató kérdéseket vet fel arról, melyik papírt érdemes választani, és hogy a lassabb vagy gyorsabb lefolyás előnyösebb-e.