Különleges alkalmakra keresel egy új krumpliköretet? Ebben a receptben egy gazdag, ízletes burgonyacasserole készítése bontakozik ki, amely eltér a szokásos gratinoktól vagy rakott burgonyáktól. Érdekes vágási technikát alkalmaznak a krumpli feldolgozásánál: széles, vastagabb szeletek kerülnek a sütőtálba, ezáltal a textúra is egyedivé válik.
A hagyományos krumpliköretekkel ellentétben itt először sós és fűszeres alaplében sülnek meg a burgonyák, majd tejszínes-tejes keverék és sajtréteg kerül rájuk. A művelet végén vajas zsemlemorzsa gondoskodik a ropogós aranybarna kéreg kialakulásáról.
Az étel során felmerül a kérdés: vajon mennyiben befolyásolja a krumpli felvágásának módja az elkészült étel textúráját, ízét? Érdemes finomra hangolni a sütési technikákat, illetve kísérletezni különféle sajtokkal és fűszerekkel? Miként tehetjük igazán látványossá és gazdaggá ezt az ünnepi köretet?










