Naponta érkeznek kérdések a steak tökéletes elkészítéséről: hogyan érdemes választani, mire kell figyelni vásárláskor, és mik a legfontosabb lépések a megfelelő íz és textúra érdekében.
A videó többek között betekintést ad egy legendás ausztrál hentesbolt, a Victor Churchill működésébe, ahol szó esik a különböző érlelési eljárásokról, mint a száraz és nedves érlelés, illetve arról, milyen szempontok szerint válasszunk húst.
Megismerhetjük a steak sütésének különböző technikáit, a fűszerezés fortélyait, valamint azt, milyen hibákat érdemes elkerülni – például a rettegett szürke sáv kialakulását. Érdekes kérdésekkel is foglalkozik, mint hogy szükséges-e temperálni a húst, vagy miért célszerű gyakran forgatni a steaket.
Több kevésbé felkapott húsrészt is bemutatnak, melyek kedvezőbb áron kínálnak kiváló minőséget, így az oyster blade, inside skirt vagy short rib válnak alternatívává a klasszikus ribeye, filé vagy sirloin mellett.