Ebben a receptvideóban egy klasszikus, mexikói ihletésű étel, a taco újragondolt változatát ismerhetjük meg. Kiderül, miként lehet a hagyományos, ropogós tésztakosarat friss, zsenge salátalevéllel helyettesíteni, és hogyan állítható össze egy könnyedebb és egészségesebb tacós élmény.
Az elkészítés során Chef John lépésről lépésre bemutatja a szaftos darált marhahús fűszerezésének és pirításának folyamatát. Az apró trükkök és egy titkos hozzávaló is szóba kerül, amely kiemeli az étel ízét. Átgondolhatjuk, mikor érdemes szárazabb, ragacsosabb vagy szaftosabb tölteléket készíteni, attól függően, hogy milyen tálalási módszert választunk.
Felmerül a kérdés is: vajon salátacsészékben vagy külön tálalva készíti el mindenki a saját tacóját? Emellett a variációk lehetősége is terítékre kerül, hiszen a recept könnyen átalakítható más húsokkal, fűszerekkel, ízvilágokkal. Milyen más ízvariációk működhetnek? Melyik feltétekkel lesz igazán harmonikus a végeredmény, és mi lehet az ideális hőmérséklet tálaláskor?