A nap első óráiban üresen tátongó Szingapúr utcáin induló gasztro-maraton során különféle ikonikus helyi reggelikkel ismerkedhetünk meg, amelyek közül a kaya vajas pirítós és a helyi kávé, a kopi alapélmény. Megtudhatjuk, miért ilyen nagy kultusza van a Ya Kun nevű, 1944 óta működő reggelizőhelynek, és hogyan oszlanak meg a preferenciák a világos és a sötét szójaszósz használata körül a lágy tojásoknál.
Helyi főzőiskolában betekintést nyerünk a híres Hainanese csirkerizs készítésébe, miközben különböző gasztrokultúrák találkozásának is tanúi lehetünk. A városi barangolás a festői Chinatownon át vezet, híressé vált, színes utcákon, a kortárs művészeti falfestmények, árkádos járdák és a dél-kínai építészet szellemében.
Külön színt visz a napba a Marina Bay Sands felkeresése és a szingapúri földalatti átjárórendszer felfedezése, amelynek rejtett világa sajátos élményt kínál mind az ott lakóknak, mind a turistáknak.
A gasztronómiai kaland a város legismertebb hawker centereiben folytatódik, ahol az ország első számú versenyevője, Zermatt Neo vezeti be a nézőt a char siu, sült kacsa és sertéshús világába, és gyakorlati példákon keresztül szóba kerül, hogyan fejlődnek egyes tradicionális receptek generációkon át.
A fejezeteket autentikus helyi fogások, különleges kísérők (például legendás csirkebőr és párolt csirkeláb) teszik igazán egyedivé, miközben a különböző kulináris hagyományok – kínai, maláj, hongkongi – színes összeolvadását élhetjük át.
A végéhez közeledve bemutatkozik a Bak Kut Teh (húsos-csontleves), amelyhez személyes történetek, családi gyökerek és a hozzá kapcsolódó kenyérfajták társulnak, tovább mélyítve a szingapúri ételkultúra összetettségét.