A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 11 perc

Szaftos kínai csirke brokkolival otthon: Egyszerű és gyors recept

Ismerd meg, hogyan készíthetsz otthon selymes és autentikus kínai csirkét brokkolival, mint az éttermekben!

Egy hétköznapi vacsorához tökéletes, gyors és ízletes fogás készítésének fortélyait ismerhetjük meg ebben az epizódban. A könnyen elérhető hozzávalók, illetve az autentikus kínai éttermi technikák ötvözése adja az étel egyedi karakterét.

Különös hangsúlyt kap a csirkehús bársonyos textúrájának elérése. A bemutatott ‘velveting’ nevű módszer segítségével a hús lágy és szaftos lesz, ahogy az ázsiai éttermekben megszokhattuk. A pontos szeletelés, pácolási technikák és a tészta jellegű réteg kialakítása mind részét képezik a folyamatnak.

Az öntet elkészítése során többféle klasszikus hozzávaló és néhány meglepő összetevő, például ketchup is szóba kerül. Megtudjuk, hogy ezek miért váltak Amerikában a kínai gyorsételek meghatározó alkotóelemévé, miközben az ízek kiegyensúlyozása, a harmónia megteremtése is középpontba kerül.

A videó lépésről lépésre mutatja be a különböző főzési technikákat: a brokkoli megfelelő előkészítését, a csirke gyors pirítását, és a selymes szósz végső összeállítását is. Közben több tippet is kapunk az autentikus eredmény érdekében, valamint szó esik a hétköznapi gyors receptek praktikumáról is.