Egy hétköznapi vacsorához tökéletes, gyors és ízletes fogás készítésének fortélyait ismerhetjük meg ebben az epizódban. A könnyen elérhető hozzávalók, illetve az autentikus kínai éttermi technikák ötvözése adja az étel egyedi karakterét.
Különös hangsúlyt kap a csirkehús bársonyos textúrájának elérése. A bemutatott ‘velveting’ nevű módszer segítségével a hús lágy és szaftos lesz, ahogy az ázsiai éttermekben megszokhattuk. A pontos szeletelés, pácolási technikák és a tészta jellegű réteg kialakítása mind részét képezik a folyamatnak.
Az öntet elkészítése során többféle klasszikus hozzávaló és néhány meglepő összetevő, például ketchup is szóba kerül. Megtudjuk, hogy ezek miért váltak Amerikában a kínai gyorsételek meghatározó alkotóelemévé, miközben az ízek kiegyensúlyozása, a harmónia megteremtése is középpontba kerül.
A videó lépésről lépésre mutatja be a különböző főzési technikákat: a brokkoli megfelelő előkészítését, a csirke gyors pirítását, és a selymes szósz végső összeállítását is. Közben több tippet is kapunk az autentikus eredmény érdekében, valamint szó esik a hétköznapi gyors receptek praktikumáról is.