A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 11 perc

Sós és édes receptek gyorsan és kreatívan minden alkalomra

Egy összeállítás egyszerű, de ötletes házi receptekről, amelyek néhány hozzávalóból különleges reggelik, sós harapnivalók vagy frissítő desszertek készítésére inspirálnak.

Az összeállításban kreatív és gyors receptek jelennek meg, amelyek egyszerű alapanyagokból varázsolnak új ízélményeket. Az első fogásban tojások, túró, aszalt paradicsom és különféle sajtok ötvöződnek, hogy egy könnyű, ugyanakkor gazdag sós finomság készüljön el sütőformában, minimális előkészítéssel.

A következő részben kis burgonyák kerülnek a középpontba, amelyek sütőben sülnek, majd egy váratlan, krémes feta-tojás öntet teszi különlegessé az ételt – mindezt úgy, hogy keménytojást sem kell főzni, elég a sütőbe tenni az egész tojásokat. Itt szó esik még arról is, milyen egyszerű, mégis izgalmas saláta vagy főfogás varázsolható ebből az egytálételből.

A harmadik szakaszban bacon és hagyma találkoznak egy serpenyőben, majd egy sűrű, krémes mártogatós készül belőlük. A szósz többféle módon használható: nachoshoz, pirított kenyérre vagy akár tésztával kombinálva is új ízt ad az ebédnek vagy vacsorának.

Az édesszájúaknak a következő recept gyümölcsös-fagyis jellegű, banánból, mogyoróvajból és tejtermékekből készült jégkrémet mutat be, amit olvasztott csokoládé és földimogyoró bevonattal koronáznak meg. A gyors, házi desszert könnyedén elkészíthető, krémes és roppanós egyszerre, tökéletes a nyári napokra.

Az utolsó receptben három alapanyagból – sajt, tojás, fokhagyma – készülnek sajtos gofrik, amelyek kívül ropogósak, belül olvadósak, ráadásul a ketogén diétába is remekül illeszkednek. A bemutatott ötletekben közös, hogy egyszerűségük ellenére rendkívül kreatív megoldásokat kínálnak, legyen szó egészséges reggeliről, kiadós főételről vagy hűsítő desszertről.