New York egyik legfelkapottabb desszertje jelenleg a s’mores forró csokoládé, amely a Glass nevű helyről indult világhódító útjára. Rengeteg internetes tartalomkészítő próbálkozik az italcsoda reprodukálásával, de gyakran hiányzik az igazi, autentikus elkészítési mód ismerete.
A videó szerzője saját élményein keresztül mutatja be a tökéletes s’mores forró csokoládé elkészítésének útját, kiemelve az egyes lépések buktatóit, főként a házi marshmallow hab készítésének nehézségeit. Az alaprecept világszerte híres forró csokoládékból inspirálódott, többféle csokoládéval, juharsziruppal és vaníliával.
Fókuszba kerül a feltétek készítése – a fahéjas graham keksz, a stabil tejszínhab és a tökéletes, kézzel habosított marshmallow –, miközben a kísérletezés, a hibák és a kreatív megoldások folyamatosan előtérbe kerülnek. A részletgazdag folyamat során érdekes kérdések merülnek fel az ideális állag, arányok és a különböző technikák kapcsán.
Szó esik még arról, hogyan lehet a klasszikus ízeket még inkább s’mores-jellegűvé varázsolni, illetve milyen kihívásokba ütközhetünk, ha otthon szeretnénk követni a virális trendet. A néző végigkísérheti az álomforró csokoládéhoz vezető rögös utat, ahol a sikerek és kudarcok tanulságain keresztül ösztönzést és praktikus tippeket kaphat.










