A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 11 perc

Shea McGee és Brooke Eliason közös főzésének titkai: tészta és pomodoro szósz készítése otthon

Shea McGee és Brooke Eliason bemutatják a klasszikus olasz tésztakészítést és a pomodoro szósz elkészítésének fortélyait, miközben családi és baráti főzési hagyományokról beszélgetnek.

Az „Around the Table” sorozatban Shea McGee vendége Brooke Eliason, a Female Foodie alapítója. Az epizód során két szenvedélyük – az otthon és a főzés – találkozik, miközben kézzel készített tésztát és klasszikus pomodoro szószt készítenek együtt.

Az első témák között szerepel, hogy mennyire meghatározó az alapanyagok minősége egy egyszerű receptnél, különösen, ha kevés hozzávalót használnak. Részletesen bemutatják a tökéletes paradicsomszósz lépéseit, az optimális paradicsomfajták választásától a fűszerezésig.

A tésztakészítés folyamata is kiemelt figyelmet kap: szóba kerül a megfelelő liszt (doppio zero), a friss tojás fontossága és a tészta nyújtásának titkai, akár kézzel, akár géppel készítik. Megosztják az olasz családi hagyományokat, és tippeket adnak arról, hogyan lehet otthon igazán élvezetes közös főzést szervezni – legyen szó baráti társaságról vagy családi eseményről.

A beszélgetések során felvetődik az is, hogy mikortól tudjuk, hogy elkészült a tökéletes tésztagyúrás, és hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet az ízekből apró trükkökkel.