Két csapat, mindegyikben egy profi séf és egy amatőr szakács áll össze egy kreatív főzőváltó kihívásra, ahol a ‘budget bougie’, azaz pénztárcabarát, mégis különleges ételek a fő téma.
Az alapanyagok egy közös asztalon várják, hogy melyik csapat hogyan, milyen irányba viszi el azokat: vajon az elsőként főző meg tudja alapozni, vagy megnehezíti a társának a folytatást? Többször felmerül a kérdés, hogy a váltásnál ki hogyan folytatja, egymás terveit mennyire szeretik, vagy forgatják fel teljesen.
Az időnyomás alatt mindenki igyekszik gyors megoldásokat találni, miközben a különböző ötletek és főzési hagyományok keverednek. Felmerül a kérdés, hogyan lehet az édes, gyümölcsös hozzávalókat sós ételekbe is belecsempészni, vagy miként lehet feldobni egy egyszerű tészta- vagy húsos fogást néhány merész hozzávalóval.
Több édes és sós étel is készül, változatos alapanyagokat kipróbálva: például olcsó virslit, kenyeret, almát, káposztát, krumplit vagy akár szokatlan elemeket apróra vágva kombinálnak. A csapatok egymás döntéseit magyarázzák, vitatják, és néha teljesen más irányba viszik az ételkészítést, mint amit a másik fél tervezett.