A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 22 perc

Séfek és amatőrök kreatív főzőváltója budget bougie módra

Két csapat, séfekkel és amatőrökkel küzd meg egy kreatív főzőváltóban, ahol az olcsó, mégis különleges fogások állnak a középpontban.

Két csapat, mindegyikben egy profi séf és egy amatőr szakács áll össze egy kreatív főzőváltó kihívásra, ahol a ‘budget bougie’, azaz pénztárcabarát, mégis különleges ételek a fő téma.

Az alapanyagok egy közös asztalon várják, hogy melyik csapat hogyan, milyen irányba viszi el azokat: vajon az elsőként főző meg tudja alapozni, vagy megnehezíti a társának a folytatást? Többször felmerül a kérdés, hogy a váltásnál ki hogyan folytatja, egymás terveit mennyire szeretik, vagy forgatják fel teljesen.

Az időnyomás alatt mindenki igyekszik gyors megoldásokat találni, miközben a különböző ötletek és főzési hagyományok keverednek. Felmerül a kérdés, hogyan lehet az édes, gyümölcsös hozzávalókat sós ételekbe is belecsempészni, vagy miként lehet feldobni egy egyszerű tészta- vagy húsos fogást néhány merész hozzávalóval.

Több édes és sós étel is készül, változatos alapanyagokat kipróbálva: például olcsó virslit, kenyeret, almát, káposztát, krumplit vagy akár szokatlan elemeket apróra vágva kombinálnak. A csapatok egymás döntéseit magyarázzák, vitatják, és néha teljesen más irányba viszik az ételkészítést, mint amit a másik fél tervezett.