Két séf egymással versengve kreatív főzési kihívásba kerül: egyikük csak a hűtő, másikuk csak a fagyasztó tartalmából főzhet, de előre nem tekinthetik meg az összetevőket.
A kihívás izgalmas fordulatokat hoz, miközben a séfek szembesülnek ismeretlen, néha nehezen felismerhető vagy címkézetlen hozzávalókkal. A főzés során előkerülnek gyerekeknek félretett ételek, fűszerek, húskészítmények, különféle sajtok és szószok is. Különösen nagy hangsúlyt kap a kreativitás és a kényszer szülte improvizáció, például húsgolyók készülnek ragu és rizs felhasználásával, illetve különleges, ázsiai ihletésű eggs benedict születik kimcsivel és hollandi mártással.
A séfek beszélgetéseiből kiderül, mennyire eltérő a háztartási szokások világa – egyesek mindent felcímkéznek, mások pedig néha saját hűtőjük-fagyasztójuk működését is megkérdőjelezik. Az epizód során szó esik a főzés során felmerülő nehézségekről, az alapanyagok meglepő átalakulásáról, valamint arról is, mennyire mást jelenthet ugyanaz az összetevő különböző kultúrákban.
Felmerül a kérdés, melyik alapanyagbázis a nehezebb vagy éppen előnyösebb, hogyan lehet kihozni a legtöbbet a kevésből, illetve mi az alapja egy igazán jó improvizált ételnek. Az adás odáig vezet, hogy megkóstolják egymás fogásait, összevetik őket, és elgondolkodnak a különféle otthoni főzési szokások hasznáról és kihívásairól is.