Az epizód egy kulináris párbajt mutat be, ahol egy házi séf és egy elismert mixológus közösen alkotják meg a menüt. Négy izgalmas fogás és ital párosa kerül terítékre, ahol minden egyes körben egészen új ízkombinációkat és elkészítési technikákat ismerhetünk meg.
Az első fordulóban klasszikus angol reggeli motívumok és egy modern reggeli martini találkoznak. Az alapanyagokat részletekbe menően felsorolják, a koktél mögötti történetet is megismerhetjük.
Haladva előre, egy gin-nel pácolt hal és egy komplex, házilag fermentált, botanikalapú koktél párosa teljes élményt kínál: nemcsak az íz, de az illat és a textúra is hangsúlyos szerepet kap, sőt, játékos elemeket is bevonnak, mint a szamócaízű hélium.
A mexikói ízek világába is elkalauzolnak: füstös és fűszeres étel mellett egy művészettől inspirált, szénnel festett fekete koktél jelenik meg, amelyben mind a tudomány, mind a gasztronómia és a kreativitás egyaránt érvényesül.
Végül egy csokoládés-kávés desszert és egy különleges, habosított tiramisu koktél zárja az estet, ahol szó esik a kávé desztillálásának tudományáról, a klasszikus receptek alapozó szerepéről, illetve arról, hogyan segítheti a technológia és a kíváncsiság az otthoni mixerkedést.
Az adás számos kérdést vet fel: miként egészíthetik ki egymást az ételek és italok, milyen szerepe van az érzékszervek játékának, mennyit számít a történetmesélés, és hogyan lesz egy-egy fogás vagy ital egyszerre művészet és tudomány?