A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 21 perc

Sean Evans és Adam Richman nyomozása a legjobb csirkeszárny után New Yorkban

Sean Evans és Adam Richman New York ikonikus éttermeit járják végig, hogy felfedezzék a tökéletes csirkeszárny receptjét, körbejárva technikákat, történeteket és közösségi hagyományokat.

Az epizódban Adam Richman és Sean Evans legendás gasztro-kirándulásra indulnak, hogy megtalálják New York környékén a legjobb csirkeszárnyakat. A történet több emblematikus helyszínt jár be, ahol különböző felfogásokban és konyhákban alkotják meg a szárnyak helyi változatait.

Az első állomás Westchester megye, ahol a Candlelight In híres, fűszeres buffalo szárnyait próbálják ki – szó esik a szárny elkészítési módjáról, arról, hogy mi különbözteti meg a dobverőt és a lapos szárnyat, és hogy miért fontos egy igazi, masszív blue cheese mártás. Megvitatják a tökéletes ropogósság titkát és a saját fogyasztási praktikákat is.

Ezután Rockaway negyed egyik legendás családi éttermébe látogatnak, melynek gyökerei a nyugati-indiai és a dél-amerikai feketék konyháihoz nyúlnak vissza. Itt felfedezik, hogyan válik a frissesség és a titkos családi receptek révén az egyszerű, mégis tökéletes sült csirkeszárny különlegessé.

Zárásként a vendégek Manhattanben térnek be egy rejtett, ikonikus olasz étterembe, ahol igazi bennfentesként próbálnak ki egy titkos étlapon szereplő csirke scarpaiella szárnyat. Az epizód során szó esik arról is, hogyan változott meg a csirkeszárny társadalmi és kulturális megítélése, és mik azok a titkok, amelyek miatt ennyire meghatározó elemévé vált a közös étkezéseknek.

Felvetődnek azok a gasztronómiai és kulturális kérdések, hogy mitől lesz egy egyszerű étel ikonikus, milyen szerepe van a helyi hagyományoknak, és hogy a különböző elkészítési módok hogyan tükrözik az éttermek és közösségek történetét.