Milyen íze lehet egy üdítőitalnak, ha kizárólag sárgarépa az összetevője? Ezt a talányt járják körül a készítők, akik nemcsak répából, hanem kukoricából is „egyösszetevős” szódát készítenek.
A kísérlet során az alapanyagokat házilag préselik, majd a levet sziruppá sűrítik, hogy elérjék a kívánt édességet. Ezt követően szénsavasítják az italokat, így próbálják megteremteni a valódi üdítőmentes terméket kizárólag természetes forrásból.
Felmerül a kérdés: lehetséges egyáltalán élvezhető üdítőt készíteni úgy, hogy sem vizet, sem egyéb ízesítőt, csak egyféle zöldséget használnak? Vajon a kukorica vagy a répa lesz a meglepetés győztes?
A nézők betekintést nyerhetnek a házi italgyártás kihívásain túl abba is, hogy miként formálhatók az alapi ízek olyannyira eltérőnek tűnő alapanyagokból, mint a kukorica és a sárgarépa. A folyamat során felmerül az innováció kérdése is: lehet, hogy épp egy új trend születik?










