A Trader Joe’s különleges sajtválasztéka világszerte ismert, amely ikonikus alapdarabokat, megfizethető újdonságokat és igazán merész különlegességeket is tartalmaz. A szakértői kóstoló során a bolthálózat teljes kínálatát vizsgálják meg, bemutatva a különböző eredetű és stílusú sajtokat, mint például a híres „Unexpected cheddar”, a selymes krémű mozzarella, vagy a három évig érlelt „Thousand Day Gouda”.
Sokféle íz, textúra és gyártási technológia kerül előtérbe: például hogyan játszik szerepet a tejalapanyag (tehén, kecske, juh) a végeredmény karakterében, vagy miért lesz egy sajt különösen krémes, érett vagy épp ropogós. Megismerhetjük, hogy a különféle adalékanyagok, például bor, fűszerek vagy trüffel, mennyire változatos módokon járulnak hozzá egy sajtkülönlegesség arculatához.
Felmerülnek olyan izgalmas kérdések is, mint a márkázott, tömeggyártott verziók és a manufakturális sajtkészítés közötti különbségek, illetve hogy mikor, minek érdemes esélyt adni a bolti sajtpalettán. A kóstolás során kiderül, melyik fajta és ízvilág miért népszerű a vásárlók körében, és melyek azok a kevésbé ismert variánsok, amelyeket érdemes felfedezni.
Az eredeti olasz és francia importoktól az egzotikus fűszerekkel dúsított, vagy épp különleges textúrájú sajtokig terjed a paletta. A részletes bemutató közben szélsőséges ízvilágok és új kombinációk is előkerülnek, felvetve a kérdést: vajon mit keresünk egy igazán különleges sajtban?