A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 8 perc

Római carbonara New York-i módra Mattia Moliternivel

Mattia Moliterni lépésről lépésre végigvezeti a Roscioli New York-i receptjén keresztül a tökéletes, autentikus carbonara készítését, kiemelt figyelmet szentelve az alapanyagoknak és a főzési technikáknak.

Mattia Moliterni, a Roscioli New York City séfje, megmutatja, hogyan készítik el a római carbonara autentikus, hagyományos verzióját. Érdekes részletekre világít rá, például hogy miért éppen a guanciale, vagyis a sertéspofa az ideális hús ehhez az ételhez, és hogyan kell azt megfelelően előkészíteni.

Az összetevők közötti egyensúly – főleg a só és a zsír harmonizációja – központi kérdéssé válik, miközben a séf bemutatja, milyen típusú borsokkal, sajtokkal és tojásaránnyal lehet a tökéletes, krémes szószt létrehozni. A különféle borsfajták alkalmazása érdekes aromákat és ízélményeket ad az ételhez, így még izgalmasabbá téve a tradicionális receptet.

Kiemelt szerepet kap a pasta minősége és főzési módja, ami biztosítja a valódi ‘al dente’ textúrát. Az elkészítési eljárás során több klasszikus hibapont kerül szóba, például az összetevők megfelelő hőmérsékleten történő összeolvasztásának technikája, amivel elkerülhető az, hogy a szósz csomós vagy gumiszerű legyen. Felmerül az is, hogyan lehet mindezt akár otthon, egyszerűbb konyhai eszközökkel elérni, miközben a fő hangsúly az alapanyagok minőségén van.