Az epizódban egy szórakoztató és kihívásokkal teli gasztronómiai játék zajlik, ahol négy versenyző – köztük a híres természetvédő és televíziós műsorvezető, Robert Irwin – próbálja leplezni reakcióit különleges ételek kóstolása közben.
Minden fordulóban négy azonosnak tűnő fogás kerül az asztalra. Ám csak három ízletes, a negyedik pedig szándékosan extrém ízélményt nyújt – például túlzottan csípős, savas vagy szokatlanul sós. A kihívás résztvevői igyekeznek arcukon semmilyen érzelmet nem mutatni, hogy kiderüljön, kinél landolt a „rossz” étel.
A játék során érdekes beszélgetések zajlanak a fenntarthatóságról, élelmiszerhulladékról, alternatív összetevőkről, mint például a tengeri moszat vagy fermentált csokoládépótló, illetve különböző nemzetek kultúrájának ételeiről is szó esik. A résztvevők egyúttal megosztják személyes élményeiket és anekdotákat az ételhez, illetve aktuális projekteikhez kapcsolódóan.
Az epizód nemcsak az ízorgiáról, hanem a gasztronómiai kreativitásról, játékosságról és a közös élményekről is szól, miközben sorra merülnek fel a fenntartható jövővel, különleges alapanyagokkal és ízélményekkel kapcsolatos fontos kérdések.