Ebben az epizódban a műsorvezető alaposan körbejárja a rántottakészítés különböző módjait, beleértve a világ minden tájáról származó technikákat, variációkat, valamint izgalmas hozzávalókat és főzési módszereket.
Különféle alap- és különleges összetevők kerülnek tesztelésre, mint például tej, víz, tejszín, ricotta, krémsajt, cottage cheese, majonéz, ranch öntet, valamint különböző sajtok és húsok is helyet kapnak a kísérletek során. Érdekes kémiai reakciókat, például a só vagy a savas összetevők szerepét is vizsgálják a tojásfehérje állagának formálásában.
A néző betekintést nyer abba, hogy mennyire számít a főzési hőfok, a serpenyő típusa, illetve az időzítés, de szó esik különleges elkészítési trükkökről is, például tornádó tojás vagy koreai/japán stílusú gyors reggeli rántotta. Felsorakoztatják továbbá klasszikus szakácsok (mint Gordon Ramsay, Marco Pierre White) rántottareceptjeit, valamint népszerű nemzetközi hagyományokat, mint a thai vagy kínai stílusú tojásos ételek.
Az adás rávilágít arra, hogy egy látszólag egyszerű fogás, mint a rántotta, mennyi lehetőséget rejt magában, és milyen apró különbségek vezethetnek teljesen eltérő eredményhez. Kreatív ötleteket ad a maradékok felhasználásához vagy éppen a reggelik feldobásához is.