Három profi szakács izgalmas vakteszt során veti össze a boltokban kapható összes fagyasztott burritót. Eltérő méretű, töltelékű és stílusú burritókkal találkoznak, így szó esik a tortilla minőségéről, a helyes állagról és az eredeti burritók hagyományairól is.
Az ízek világának értékelésekor szóba kerül a fűszerezés egyensúlya, a sajtok szerepe, a húsok és zöldségek textúrája, valamint a különféle feldolgozási és gyártási eljárások hatása. A szakácsok arról is vitatkoznak, hogy mennyire fontos a tortilla szerkezete, mi különbözteti meg a jó burritót egy átlagostól, illetve milyen ízbeli kompromisszumokat hoznak a kényelmes, gyorsfagyasztott termékek.
Néhány burritó összetevője, például az adalékanyagok, a stabilizátorok vagy az organikus címkék, tovább hangsúlyozza a modern élelmiszeripar dilemmáit. Továbbá felmerül az is, hogy milyen sütési vagy melegítési módszer javíthat egy egyszerű termék minőségén, és vajon a nosztalgia mennyit számít az ízélményben.