A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 30 perc

Profi séfek tesztelik a bolti növényi burgereket: ízek és textúrák vaktesztje

Profi séfek vakon kóstolják végig a boltokban kapható növényi burgereket, kiemelve különbségeiket, textúrájukat és ízvilágukat.

Vegán és vegetáriánus burgerkedvelők számára izgalmas bemutatóra számíthatunk: profi séfek, akik különböző bolti növényi alapú burgereket vaktesztelnek.

Különféle szempontok alapján vizsgálják meg a burgereket: állag, íz, fűszerezés, összetevők valódisága, illetve az, mennyire hasonlítanak valódi húsos burgerekre – vagy mennyire hangsúlyos bennük a zöldség-jelleg. Előkerül a fehérje- és rostartalom jelentősége, a kötőanyagok szerepe, sőt, az adalékok és különféle növényi fehérjék típusa is.

Felvetődnek olyan kérdések is, mint a „kinek érdemes növényi analóg burgert választani?”, vagy hogy vajon tényleg kielégíthető-e az íz- és textúraélmény kizárólag növényi alapanyagokból. Szóba kerülnek a különféle fűszerprofilok, egyes burgerek nemzetközi ihletése, vagy az, hogyan tudnak a feldolgozott húshelyettesítők autentikus élményt nyújtani.

Sokan keresik a valódi zöldségdarabokat, de fontos mégis a szaftosság, megfelelő állag és a „harapási élmény” is. Vajon melyek azok a termékek, amelyek a legközelebb hozzák a húsos alternatívához az élményt, és melyek maradnak a zöldségpogácsa vonalon? A teszt során sokféle technológiai és gasztronómiai szempont merül fel, miközben különféle ismert márkák termékei is kézbe kerülnek.