Húsz profi séf osztja meg, hogy milyen eszközöket tartanak a késtartójukban, és miért ezekhez a szerszámokhoz nyúlnak leggyakrabban a konyhában. Minden séf saját módszerrel szervezi meg eszközeit: vannak, akik a hagyományos késtartó helyett inkább halastálcát vagy egyedi alternatívákat választanak, mert azok praktikusabbak vagy higiénikusabbak.
Sokan szenvedélyesen beszélnek a karbonszálas vagy rozsdamentes acél kések előnyeiről, illetve egyedi, személyes történeteket fűznek hozzá, legyen szó balesetekről, úton szerzett különleges darabokról, vagy családi ereklyékről. A gyűjtemények között feltűnnek ázsiai, francia és amerikai eredetű kések, de a séfek nemcsak a márkákra, hanem az egyedi kialakításra vagy akár a szentimentális értékre is nagy hangsúlyt fektetnek.
Az interjúk során egészen a részletekig mennek: a kedvenc zöldségvágóktól és kenyérvágóktól kezdve egészen a különleges rozsdamentes acél csipeszekig, tortateszterekig, vagy zöldségfaragó pengékig. Felbukkan a precizitás kérdése, például hogy egyes konyhákban mennyire fontos a felcímkézésnél a pontos szélvágás, vagy hogyan válnak egyes hétköznapi eszközök nélkülözhetetlenné egy profi séf mindennapjaiban.
Izgalmas témákat vetnek fel: hogyan határozza meg egyéni stílusukat a választott eszközkészlet, mitől válik egy kés pótolhatatlanná, és mennyiben befolyásolja a különböző országok konyhai kultúrája az eszközválasztást. Többen kiemelik a szerszámokhoz fűződő személyes érzelmeiket vagy műhelytitkaikat, amelyek nélkül számukra nem lenne teljes egy konyhai műszak.