Két lelkes házi szakács ezúttal profi konyhai gépeket próbál ki, amelyek általában csak éttermekben, hotelekben vagy üzemi környezetben találhatók meg. Az első eszköz egy ipari, pultméretű gyorshűtő, amely pillanatok alatt képes a forró ételeket lehűteni – többek között azért, hogy megőrizze a színeket, az állagot, és élelmiszerbiztonsági okokból is fontos szerepet tölt be.
A második kütyü egy új generációs, professzionális gyümölcscentrifuga, amelyet úgy terveztek, hogy akár 160 liter levet is elő tudjon állítani óránként, minimális rendetlenséggel és nagyon egyszerű tisztítással. Kiderül, mennyivel más ilyen gépen dolgozni, mint az otthoni, kis méretű változatokon, és mennyire hatékony például alma, körte, ananász és gyömbér préselésére.
A harmadik bemutatott gép egy ipari zöldség- és sajtdaraboló, amely pillanatok alatt képes kilószámra vágni, szeletelni, reszelni hagymát, burgonyát vagy akár parmezán sajtot. Felmerülnek olyan kérdések, hogy valóban indokolt-e otthoni használatra az ilyen típusú eszközök beszerzése, illetve hogyan változtatják meg ezek a profi gépek egy étterem működését.
Az epizódban a gépek praktikus felhasználásáról, előnyeiről, gyorsaságáról és tisztán tarthatóságáról beszélgetnek, miközben izgalmas példákon keresztül mutatják be a technológia által kínált lehetőségeket. A gépek áráról is szó esik, illetve arról, hogy milyen szempontok szerint éri meg hosszútávon beruházni ilyen profi felszerelésekbe. Az ínycsiklandó ételek, élő bemutatók, humor és szakmai érdekességek mellett a nézők végigkövethetik, hogyan bírják ezek a masinák a hétköznapi és a professzionális konyhai kihívásokat.










