A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 7 perc

Pizza sütés a szabadban: Tippek a tökéletes tésztához és ropogós feltétekhez

Tippek és trükkök a kültéri pizzasütők legjobb kihasználásához, hogy házilag is éttermi minőségű pizzát készíthessünk.

Az otthon készített pizza élményét könnyedén új szintre emelhetjük egy kültéri pizzasütővel, különösen a forró nyári hónapokban. Sokan számára a konyhai sütő is számos lehetőséget kínál, de az igazi éttermi minőséget egy speciális sütővel lehet elérni.

A kültéri pizzasütőkkel kapcsolatban rengeteg részletre kell odafigyelnünk: már a megfelelő előmelegítési idő is kulcsfontosságú, hiszen a pizzakő csak 20-25 perc után éri el az ideális hőfokot. Speciális eszközök – például lézeres hőmérő – segítenek pontosan követni a hőmérsékletet.

A tészta sütőlapra helyezése minden kezdő pizzakészítő számára kihívást jelenthet. Liszt és kukoricaliszt használatával csökkenthető a leragadás veszélye, de minden lépésnél érdemes ellenőrizni, könnyen mozog-e a pizza. A feltétek hozzáadásával fokozódhat a leragadás esélye, amit érdemes folyamatosan figyelni.

Sütés közben elengedhetetlen, hogy a pizzát néha megforgassuk, hiszen a magas hő miatt könnyen megéghet egy-egy része, miközben a kívánt ropogós, barnult állagot szeretnénk elérni. Az elkészült pizza végül nemcsak látványban, hanem ízben is megközelítheti a legjobb éttermek kínálatát, még akkor is, ha bolti alapanyagokat használunk.