Illatokban gazdag, különleges leves készül el ebben az epizódban, ahol egzotikus alapanyagok és hétköznapi hozzávalók találkoznak. A főszerepben egy pikáns, kókusztejes udon tészta leves áll, melynek varázslatos színeit kurkuma és csiliolaj adják.
Megtudhatjuk, hogyan lehet mindennapi gombákat, például laskagombát, fűszeres ropogósra sütni, és ezek remekül kiegészítik a leves gazdag textúráját. A házi készítésű kínai csilipaszta, a miso, valamint a citromnád ízei együtt biztosítják a leves karakteres, rétegezett aromáit.
Az elkészítés során praktikus tippek hangzanak el a tofu kiválasztásától a szószok házi előállításáig. Érdekes kérdéseket vet fel a különböző fűszerek arányának egyensúlya, vagy épp hogy milyen alternatív tésztákkal lehet variálni ezt az ételt. Az alkotás végén a látvány is fontos szerepet kap, mivel a színes, gőzölgő leves tálalása inspirációként szolgálhat különleges alkalmakra is.