A felvétel bepillantást enged egy otthoni wok-készítés műhelytitkaiba, ahol lépésről lépésre mutatják be, hogyan lehet autentikus és ízletes stir fry-t készíteni konkrét recept nélkül. Az első részek a pontos előkészületek fontosságát hangsúlyozzák, bemutatva, mire kell figyelni a zöldségek és húsok felvágásakor, valamint ismertetik a megfelelő marinálási és velveting (húspuhítási) technikákat.
Külön figyelmet kapnak az ideális szószok, és az, hogyan lehet változatos, mégis egyszerű ízvilágot teremteni szójával, osztrigaszósszal vagy akár hoisin szósszal. Az olaj- és hőkezelés kérdése szintén előtérbe kerül, megvilágítva, hogy mikor a legjobb olajat és sorrendet választani az összetevők sütéséhez, különös tekintettel az otthoni tűzhelyek eltérő teljesítményére.
A videó kitér a hús és a zöldségek főzési sorrendjére, valamint a szósz megfelelő elkeverésének trükkjeire is. Különleges érdekesség, hogy a felvétel vége felé egy játékos „stir fry szerencsekerék” segítségével választanak összeillő hozzávalókat – így is demonstrálva, mennyire szabadon variálhatók az ételek ezekkel az alapismeretekkel.