Az alkotó saját gombatermesztési útját mutatja be két különálló rendszerrel: egy kültéri és egy beltéri gombatermesztő állomással. Ezeknek a felállítása meglepően egyszerű, ugyanakkor lenyűgöző eredményekre képesek, akár olyan mennyiségű vadgomba termeszthető, hogy már nem szükséges bolti gombát vásárolni.
Bemutatásra kerül a hagyományos japán shiitake termesztés fahasábokon, amit a Handgrown, Hand Gathered csapatától tanult meg a szerző. Részletesen taglalja a fa kiválasztásának szempontjait, az oltóanyag (spóratenyészet) különböző típusait, valamint az oltási és fruktifikációs technikákat, beleértve a „kényszer fruktifikációt” is, amikor hideg vizes áztatással indítható be a termés.
Kitér arra, hogy a gombatermesztés kültéren nagyon gazdaságos, főként árnyékos területeken, ahol más növények nem teremnek jól. A különböző fajták ugyan más-más típusú fát igényelnek, de a megfelelő alapanyag helyi forrásból is beszerezhető, például fatelepről vagy viharban kidőlt fákról.
Beltéri termesztésnél egy úgynevezett Martha sátrat, illetve professzionális szettet használ, ami biztosítja a pontos páratartalmat, szellőzést és adott esetben a mesterséges világítást is. A gyorsabb eredmény érdekében előre beoltott termőblokkokat és házi gombatermesztő vödröket mutat be. Ezeken keresztül felvetődik, hogy melyik megoldás lehet költséghatékonyabb, illetve melyik ad minőségibb, frissebb termést.
A videóban olyan kérdések is szóba kerülnek, hogy mennyire egyszerű gombát termeszteni otthon, milyen körülmények között érdemes próbálkozni, és milyen típusú gombák a legsikeresebbek egyes éghajlati viszonyok között. Végül rávilágít arra, mi mindent lehet kihozni saját termesztésből, szemben a boltival.