Ebben a részben gyakorlati és ötletes vacsoraötleteket ismerhetünk meg, amelyek azoknak szólnak, akik egyedül főznek, és szeretnének gyors, finom, mégis változatos ételeket készíteni. Alapanyagként főként a kamrában található alapanyagokból kiindulva dolgozunk, például konzerv babbal, fagyasztott garnélával vagy száraztésztával.
A bemutatott fogások között találkozhatunk többek között fűszeres töltött pitával, halas tacóval, serpenyőben sült csirkecombfilével, ázsiai módon készült garnélával fekete babmártásban, de egy klasszikus olasz tésztaétel, az Amatriciana is helyet kap a sorban. Ezek a receptek egyaránt alkalmasak hétköznapi vacsorázóknak, sőt azoknak is, akik egyszerűen csak szeretnék lerövidíteni a főzési és mosogatási időt.
A felvetett ételekben nemcsak a gyorsaság és egyszerűség, hanem a változatos konyhatechnikai megoldások is előtérbe kerülnek: szó esik például a joghurt laborálásának trükkjéről, a fekete babmártás ízesítéséről vagy arról, mennyire sokoldalú tud lenni egy csomag tortillalap.
Közben szó esik a különféle fűszerezési és előkészítési praktikákról, valamint az egészséges, laktató, egytálas étkezési lehetőségekről is, miközben a szerző bátorít saját receptek kipróbálására, kreatív variálására akár a kedvenc alapanyagainkkal.