Ebben a kihívásban két hobbiszakács szembesül azzal a feladattal, hogy a lehető legérdekesebb, bő olajban sült fogást készítsék el egy órán belül – miközben kreativitásukat és kísérletező kedvüket is próbára teszik.
A verseny során különleges ötletek születnek: felbukkan például egy itáliai ihletésű, sűrűre főzött, majd bundázott és kisütött krém, valamint egy többféle borból készülő zselé, amelyet leveles tésztába csomagolnak, és szintén bő olajban sütnek ki. Az elkészült borzselé ‘nuggetek’ mindegyikét különféle klasszikus párosításokkal tálalják (például kék sajt, füge, méz vagy bogyós gyümölcsök).
Izgalmas kérdések merülnek fel főzés közben: lehetséges-e bő olajban sülve is megőrizni a bor aromáját, hogyan lehet a tartalmas, krémes állagot megtartani a sütés során, vagy milyen meglepő párosítások működnek a gyakorlatban? A kísérletezés során váratlan balesetek és nehézségek is adódnak, amelyek még izgalmasabbá teszik a kreatív csatát.










