Különleges Oreo ízváltozatok egész sorát kóstolja végig a műsorvezető, miközben elgondolkodtató kérdéseket vet fel az ízek közötti különbségekről, az egyéni preferenciákról és a márka széles kínálatának helyéről a reggeliasztalon.
Az epizód játékos módon vizsgálja meg, hogyan hat a töltelék mennyisége, a gluténmentesség, vagy a különféle nemzetközi, szokatlan és szezonális ízek (mint például matcha, rózsa, sajt, peach-oolong, vagy joghurt) az Oreo élményre.
A sorozat rámutat arra is, hogy az Oreo hogyan újít csomagolással, egyedi, testreszabható termékekkel (Oreo ID), illetve milyen elképesztő kombinációk jelennek meg külföldi piacokon vagy tematikus kiadásokban, és felteszi a kérdést, tényleg minden ízváltozat egyformán élvezetes-e.
A tesztelés közben vicces párbeszédeket hallhatunk arról, hogy mitől lesz igazán jó egy töltelék, hogyan változik a textúra bizonyos variációknál, vagy milyen érzést vált ki egy extrém íz (például joghurt, sajt vagy rózsavíz). Megjelennek az ízesített gabonapelyhek, jégkrémek és egyéb Oreo-termékek is, valamint szó esik a márkához kapcsolódó emlékekről és fogyasztói szokásokról.
Nem dől el végérvényesen, hogy melyik az abszolút legjobb, de izgalmas betekintést nyerünk abba, hogyan válik egy egyszerű keksz világmárkává, és mi a helyzet a „cukor-doppinggal” vagy az egyedi ízélmények iránti vággyal.