Ebben az epizódban négy érdekes, hagyományos és modern olasz konyhai eszközt próbál ki egy séf és egy otthoni szakács. Minden eszköz mögött egy-egy különleges technika és tradíció áll, melyek felfedezése során a résztvevők humorosan, ugyanakkor részletesen vizsgálják meg a készülékeket.
Az első eszköz egy ferretto – rézből készült rúd, amelyet tésztakészítéshez használnak, különleges, ritka tésztaformák megalkotásához. A használat során felmerülő nehézségek, a türelem és a hagyománytisztelet kérdését is érintik.
A következő tesztelt találmány egy pizzelle vas, amely segítségével tradicionális vékony olasz ostyákat vagy kekszeket lehet készíteni. A készítési folyamat során szóba kerülnek az eredetviták, illetve a hagyományos olasz ünnepeken elfogyasztott ételek kulturális jelentősége is.
Ezután egy egyedi, kézzel faragott ravioli forma kerül a középpontba, amely nemcsak a tésztakészítés folyamatát gyorsíthatja, hanem vizuálisan is különleges élményt kínál. A műsorvezetők azt mérlegelik, hogy mennyire éri meg egy ilyen eszköz a magasabb árat akár lelkes amatőröknek is.
Végezetül egy Aperol-spritz adagoló kerül tesztelésre, amely több vendég kiszolgálását hivatott egyszerűbbé és gyorsabbá tenni. Felmerül, hogy milyen partihelyzetekben lehet hasznos, illetve mennyire racionalizálja vagy bonyolítja egyszerű koktélok elkészítését házi körülmények között.
Minden kiegészítőhöz társul egy saját történet és kérdés: a hagyomány megőrzése, a praktikum, a látványvilág, valamint az ár-érték arány áll az egyes témák középpontjában.