Egy egyszerű, mégis izgalmas olasz ihletésű fasírt receptet mutat be a videó, amely a hagyományos amerikai húskenyér helyett egy hatalmas húsgolyóra emlékeztető egytálétel elkészítésére fókuszál.
Kiemelkedő hangsúlyt kap a pinade (krémes, morzsás alap) szerepe, amely sósmogyoró, tojás, író, reszelt sajt és fokhagyma keverékéből készül, majd ebbe kerül a darált sertéshús és marhahús a megfelelő állag és szaftosság elérése érdekében. Megvitatásra kerül a különböző fűszerek, sajtok, sőt a hús arányainak változtathatósága is.
Az elkészítés során előkerül egy speciális maghőmérő, amely megkönnyíti a tökéletes végeredmény elérését a maghőmérséklet folyamatos ellenőrzésével, és a biztonságos fogyasztás eléréséhez szükséges idő és hőfok pontos kiszámításával. Felmerül a hússütés és a pihentetés idejének és jelentőségének témája is.
Végül szó esik arról, hogyan válik igazán olaszos fogássá: karakteres paradicsomszósszal tálalva, extra sajt és olívaolaj kíséretében. A videóban motivációként és ötletekként megjelennek családi közös főzőmomentumok és kreatív tálalási lehetőségek is.