A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 24 perc

New York pékségeinek izgalmas felfedezése barátokkal és édességekkel

Két barát New York legizgalmasabb pékségeit járja végig, miközben különleges édességeket és izgalmas helyi ízeket fedeznek fel.

New York város legjobb pékségeinek felfedezése során a szereplők igazi kulináris kalandra indulnak, ahol minden egyes sütemény újabb meglepetést tartogat az ízlelőbimbók számára. Az utazás első állomásai a város leghíresebb kézműves pékségei, ahol ikonikus croissant-ok, kardamom csigák és kreatív, matchás, yuzus dán péksütemények kerülnek terítékre.

Különös figyelmet kap a pékségekben uralkodó hangulat, a sütemények textúrája és az, ahogy az ízek összeolvadnak – mindeközben a résztvevők kóstolót adnak abból, milyen szenvedéllyel keresik a „második harapást” érő édességeket. Humorral, baráti ugratással és izgalmas filmes, irodalmi utalásokkal gazdagítják a kóstolást.

A helyi pékmesterekkel való találkozás még tovább emeli az élményt: bemutatásra kerül például a cronut feltalálója, aki újabb különleges péksüteményeket alkotott. Az egyes helyszíneken szó esik az alapanyagok és technológiák sokszínűségéről, valamint a francia, ázsiai és amerikai gasztrokultúrák találkozásáról.

Az utazás elvezet a Lysée elegáns desszertszalonjába, ahol a művészi desszertek mellett a kóstolók gyermekkori emlékeket és formabontó ízkombinációkat idéznek fel. A gasztronómiai kísérletezés, a tradíció és az innováció találkozását járják körül, miközben újabb és újabb kérdéseket vetnek fel: mi tesz egy péksüteményt igazán különlegessé, hogyan kapcsolódik az íz a kultúrához, és hová vezet a vég nélküli süteményvadászat?