A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 9 perc

New York-i Scotch egg különlegesség: bárányhús és madras curry találkozása a Lords étteremben

Ed Szymanski bemutatja, milyen technikákkal és fűszerekkel készül a Lords étterem híres, modern Scotch eggje New Yorkban.

New York City egyik gasztronómiai különlegessége kerül fókuszba ebben az epizódban, ahol Ed Szymanski séf bemutatja, miként készül az általa tökéletesnek tartott Scotch egg. A Lords étterem saját interpretációja modern, élénk ízvilágot hoz a klasszikus brit fogásba, ötvözve a hagyományokat és a kreatív fűszerezést.

Az elkészítés első fázisában a főtt tojások ideális állagának elérése a legfontosabb. A megfelelően puha, krémes tojássárgája kiemelt figyelmet kap, mert ez adja meg a tojás karakterét a rákerülő húsos réteg alatt.

Egyedi módon friss bárányhúsból és madras curry pasztával gazdagítják a külvilág felé záró kolbásztölteléket. A fűszerezés, mint a friss gyömbér és különböző aromás keverékek, szokatlan mélységet, valamint indiai kulináris utalásokat is behoz az ételbe.

A beburkolt tojás pontos panírozást és sütési eljárást kíván, ahol minden rétegnek saját szerepe van: védi a tojást, ízt ad és ropogós textúrát biztosít. Az elkészítés során különös hangsúly kerül az arányokra és az időzítésre, hogy minden összetevő tökéletesen süljön át egyszerre.

Néhány kérdés is felmerül: Vajon hogyan hat a bárányhús intenzívebb íze a klasszikus recepthez képest? Miben különbözik egy tradicionális brit étel modern, New York-i megközelítésben? A séf tapasztalataiból az is kiderül, hogy mennyire hangsúlyos az egyes technológiai lépések precíz betartása egy ikonikus fogás újragondolásánál.