New York egyik legnépszerűbb pékségében, a Hani’s Bakery-ben pillanatok alatt elfogynak a híres fahéjas csigák. Az epizód betekintést nyújt abba, hogyan készül a pékség legkeresettebb terméke, a maltos fahéjas csiga.
Miro Uskokovic séf megmutatja, milyen alapanyagokat és speciális technikákat alkalmaznak a tészta és a töltelék elkészítésénél. Felmerül a kérdés, milyen szerepet játszik a különleges, magas fehérjetartalmú liszt, a friss élesztő, a sötét nádcukor és a Lyle syrup a tészta sikere szempontjából.
A nézők megtudják, hogy a dús briós tészta elkészítéséhez szükséges pihentetés és hűtés hogyan befolyásolja az ízeket és a textúrát. Az is szóba kerül, milyen eszközöket használnak egy professzionális konyhában a tökéletes formák eléréséhez, illetve hogy otthoni körülmények között milyen praktikákkal érdemes dolgozni.
A készítő részletesen bemutatja a máz titkát is, melynek különlegességét a maltos tejpor adja. Felvetődik, vajon mennyire változtatja meg egy apró összetevő a hagyományos ízvilágot, és milyen hatása van a végső textúrára.