Pizzát szinte mindenki szeret, de vajon mitől lesz igazán különleges egy régió saját pizzája? Ebben a videóban Adam Richman három ikonikus New Haven-i pizzázót keres fel Connecticut államban, és közben a helyi stílus eredetéről, hagyományairól és egyedi vonásairól beszélget szakértőkkel és pékekkel.
Az utazás során megismerhetjük, mitől eltérő a New Haven-i (avagy „a’ pizza” vagy „apizza”) pizzatészta, hogyan hat a több mint százéves kemence a sütésre, és miért kedvelik a helyiek a szenes, karakteres ízeket. Érdekes kultúrtörténeti és gasztronómiai kérdések is felmerülnek: például hogyan vált a kenyérsütésből pizza, mi a jelentősége a családi vállalkozásoknak, és miért annyira meghatározó a kagylós pizza ezen a vidéken?
A vendéglátók saját történetein és pék-trükkjein keresztül kiderül, mi teszi ikonikus családi helyszínné a Zuppardi’s, a Modern Apizza és a Little Rendezvous pizzériákat. A néző betekintést nyer a helyi tradíciókba, eljárásokba és ízekbe, de végleges válasz vagy rangsor nélkül – a videó inkább meghozza a kedvet a felfedezéshez és az ízek újbóli átéléséhez.