A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 25 perc

Négy kísérteties gourmet különlegesség, de egyikük csak átverés

Négy látványos étel-ital terméket tesztelnek a szereplők, de a csoportban egy teljesen kitalált hamisítvány is megbújik – rájössz, melyik az?

Két házi szakács izgalmas kihívás elé áll: négy különleges étel-ital termékről kell eldönteniük, hogy vajon mennyire „sznobok” vagy épp különlegesek, de egy a négy közül teljesen hamis. Ennek hátterében kreatív játék és megtévesztés áll.

Az első kóstolás egy magas minőségű, kézműves „everything bagel” ízesítésű mogyoróvaj, amely a trendi bagel aromákat egyesíti egy krémes állagú, magvakkal dúsított vajban. Felmerül a kérdés: valóban sznobsággal határos-e, ha valaki ilyesmit vesz, vagy csak egyszerűen követi a konyhai divatokat?

A következő termék egy olasz ihletésű, rozmaringos focaccia morzsa, amelyet étel-toppingként kínálnak. Ez esetben is vitát vált ki, mennyire indokolt egy ilyen egyszerű terméket külön csomagolásban, prémium áron árulni. Fontos szempont az élelmiszer-pazarlás elleni üzenet, vagy csak egy újabb trendi termék született?

A harmadik, első látásra meglepő snack „sajt jerky”, amely a hagyományos brit sajtművesség jegyében készül, de a modern, fehérjedús életforma kedvéért újragondolt módon, szárítva. Vajon tényleg ilyen innovatív-e a sajtsnack, vagy csak egy jól csomagolt átverés?

A sort egy extravagáns, 28%-os alkoholtartalmú amerikai sör zárja, amely különféle hordókban érlelt, összetett aromavilággal csábít. A sör, bor és whisky határait mossa el – ám felmerül a kérdés, megéri-e a prémium árat, vagy csak a történet és a csomagolás adja el?

Végül a videó elbizonytalanítja a nézőt: valódi különlegességek, vagy ügyesen csomagolt marketingfogások kerültek-e terítékre? Egyik bizonyosan kamu – de vajon melyik?