Az utazók egy exkluzív, csak számukra fenntartott lakatlan szigeten piknikeznek nászútjuk utolsó napján, a Maldív-szigeteken. A szervezők két órára hagyják őket teljesen egyedül egy dzsungellel körülvett tengerparton, ahol van idejük felfedezni a szigetet, drónozni, és megkóstolni az indiai specialitásokat, például a chole bhature-t, a golgappát és más különböző indiai ételeket, illetve frissítő italokat.
Izgalmas kérdésként vetődik fel, milyen érzés teljes komfortban, mégis teljesen egyedül eltölteni két órát egy sivatagias szigeten, ahol csak a természet, a tenger és néhány magára hagyott tárgy, például üdítős palackok, maradnak a társaságuk. Szó esik a szigetek eltérő hasznosítási lehetőségeiről, arról, milyen feltételek kellenek ahhoz, hogy egy új üdülőhely épüljön, illetve a turisztikai csomagok ár-érték arányának tapasztalatairól is.
A résztvevők több kalandot is átélnek a luxus üdülőhely és a privát sziget között – szóba kerül a drónos filmezés, a sznorkelezési lehetőség, a szokásos indiai reggeli, illetve a szálloda által szervezett különböző kényelmi szolgáltatások. A praktikus utazási tippeken és személyes benyomásokon túl a fenntarthatóság és a turizmus újrahasznosítási dilemmái is felmerülnek – például, hogy a látogatók milyen hatással vannak a szigetek természetes környezetére.