A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 26 perc

Mumbai utcai ízei: tengeri finomságok és édességek egy amerikai utazó szemével

Egy amerikai utazó felfedezi Mumbai utcai gasztronómiáját, ahol helyi családok kínálják legendás tenger gyümölcseit és hagyományos indiai édességeiket.

Az indiai Mumbai egyik forgalmas utcáján egy különleges gasztronómiai élmény bontakozik ki, ahol egy lelkes helyi család kínálja friss tengeri ételeit. Szó esik az árusítóhely fejlődéséről és kihívásairól is: a múltban kocsiról árulták portékáikat, de jogi akadályok miatt most helyhez kötve szolgálják ki vevőiket.

Az ételkínálat gazdag, köztük olyan helyi különlegességekkel, mint a bombay duck (bombayi hal), surmai és édesvízi rák. A készítés mikéntjébe is betekintést kapunk, megtudhatjuk, milyen fűszerezést és hagyományos módszereket alkalmaznak, s miként válik minden fogás ropogós és friss élménnyé.

A szereplők közötti baráti légkör, a közös étkezés és a helyi vendégszeretet különösen hangsúlyos, ahogyan a látogató elmerül az indiai utcai étkezés világában. Emellett felmerülnek kulturális különbségek és nyelvi félreértések, s az is kiderül, mi történik, ha egy külföldi túleszi magát Mumbai változatos ízeiben.

A gasztronómiai kaland tovább folytatódik egy helyi édességboltban, ahol a beszélgetésből többet tudhatunk meg a modak nevű tradicionális édességről, annak különféle változatairól és a bolt történetéről, ami egészen Karachiból indult.