A
A
  • Angol
  • Magyar
  • 15 perc

Mikrohullámú tippek otthoni szakácsoknak: több mint melegítés és pattogatott kukorica

Egy profi szakács bemutatja, hogyan lehet a mikrohullámú sütőt jóval többre használni az egyszerű melegítésnél vagy pattogatott kukoricánál, izgalmas trükkökkel és tudományos magyarázatokkal.

A mikrohullámú sütő sokak számára csupán egy ételmelegítő eszköz, esetleg pattogatott kukorica készítésére alkalmas doboz. Ebben a videóban azonban egy profi szakács mutatja be, milyen sokoldalúan használható ez a mindennapi konyhai gép.

Az első témák között szerepel, hogyan lehet a teljesítményszabályozó (Power gomb) precíz főzési eredményeket biztosítani, például a tökéletesen egyenletesen sült bögrés sütemény elkészítésénél. Felmerül az is, milyen tudományos elv alapján működik a mikrohullámú sütő, és hogyan hat a különböző összetevők szerkezetére.

Érdekességként szerepel, miként lehet gyorsan ropogós hagymakarikákat vagy épp aranybarna fokhagyma chipseket készíteni, akár mini olajsütőként használva a mikrót. Kiderül az is, hogy a diófélék, magvak megpirítása vagy a barnacukor olvasztása is egyszerűen kivitelezhető ezzel a technológiával.

Az adás bemutatja még, hogyan készül egy lágy vaníliasodó, és milyen meglepően sima és finom lehet a mikrohullámú sütő segítségével, miközben a folyamat jelentősen leegyszerűsödik. Szóba kerül a bacon gyors, takarékos elkészítése, illetve a tojások buggyantása is, mind-mind mikróban.

Tapasztalt szakács tapasztalataival és konyhai trükkjeivel inspirálja a nézőket arra, hogy a mikrohullámú sütőben sokkal több lehetőség rejlik, mint amit elsőre gondolnánk. Vajon melyik módszer bizonyul a leghasznosabbnak a mindennapi főzés során?