Az elmúlt évtizedekben számos bor szélsőséges érzelmeket váltott ki: egyesek imádják őket, míg mások vitriolos kritikával illetik ugyanezeket az italokat. A videó főszereplője bemutatja, milyen ellentétes vélemények születhetnek ugyanarról a borról, például a legendás 2003-as Chateau Pavi kapcsán, ahol Janis Robinson és Robert Parker is élesen eltért egymás értékelésében.
Az epizódban olyan borok is terítékre kerülnek, amelyek hírhedten megosztóak vagy tömegtermékként lettek sikeresek. Ízlelőbimbókat próbára tevő, „aranyat tartalmazó” édes pezsgők, újszerű vagy „natúr” borok, valamint masszív, piacorientált vörösborok vizsgálata során felmerül, hogy mitől lesz egy bor divat, vagy éppen közutálat tárgya.
Sor kerül a borértékelés szempontjainak boncolgatására is: hogyan változik az ízlés az évek során, miben tér el egy kezdő és egy tapasztalt borkóstoló preferenciája? Vajon miért válnak egyes borok a borkedvelők körében „pofozózsákká”? És mi történt azokkal az évjáratokkal vagy technológiákkal, amelyek egykor forradalminak számítottak, ma viszont már csak vitát generálnak?
A világ különféle borvidékeiről származó italok összehasonlítása közben fejtegeti a szerző, mennyire szubjektív a bor élvezete, és miképpen lesznek bizonyos típusok megkerülhetetlen klasszikusok vagy éppen elutasított különcök a közízlés és szakmai kritikák örökös harcában.