Az angliai vidéken elhelyezkedő OET étterem egy bensőséges farm-to-table koncepcióval működik, saját gazdasága révén nagyrészt maga termeli meg az alapanyagokat. A séfek és a csapat szoros együttműködésben dolgoznak a farmerekkel, így az étlap kialakítása igazodik a természet rendjéhez és az éppen elérhető szezonális hozzávalókhoz.
A nap kezdete vadfokhagyma gyűjtésével telik, amelyet kreatív módon használnak fel különféle ételekben. Az étteremben gyakran teljes vadállatokat, például szarvast dolgoznak fel saját kezűleg, lehetőséget adva a teljes alapanyag hasznosítására, a hús minden részének kreatív feldolgozására és a pazarlás minimalizálására.
Az OET étterem nagy hangsúlyt fektet a helyi alapanyagokra, friss halakra és tengeri herkentyűkre, mint például a Cornwall partvidékéről származó homár. Az előkészítés és a főzés során a tűz, faszén, valamint egyedi technikák révén izgalmas ízvilágot teremtenek.
Az étlap egyik legmunkaigényesebb fogása egy fekete szarvasgombával töltött csirkepite, amelynek minden rétegét gondosan készítik el, kiemelve a regionális hozzávalók értékét. A konyhai élet mozgalmas tempóban zajlik, a precíz előkészületektől a csapatmunkáig és a vacsoraszervizig betekintést engedve a Michelin-csillagos étterem mindennapjaiba.