A videóban egy francia-olasz származású séf különleges ételt készít, amely a thai konyha egyik klasszikus fogását – a Massaman marha curry-t – ötvözi francia technikákkal.
Megtudhatjuk, miért különleges ez a curry: a thai és indiai curry-k közötti eltérések, valamint az egyedi fűszerösszetétel, mely a galanga, citromfű, tamarind koncentrátum, földimogyoró és lime héj mellett fahéjat, szegfűszeget és szerecsendiót is tartalmaz. Érdekes kérdésként merül fel, hogyan lehet a tradicionális thai receptet európai ízléshez igazítani, például a hús előzetes pirításával vagy a víz helyett gazdag húsalaplé használatával.
Közben megtanulhatjuk, miként érdemes a curry pasztát elkészíteni házilag vagy milyet vásároljunk, továbbá milyen szerepe van a barna cukornak, kókusztejnek és halszósznak az ízek egyensúlyában. Felmerül a kérdés is, hogy mikor kell az alapanyagokat hozzáadni, hogyan kell adagolni a fűszereket, valamint mi a trükkje annak, hogy a hús tökéletesen omlós legyen. További érdekesség, hogy érdemes-e fehér és narancssárga édesburgonyát is használni, illetve miként illik a klasszikus jázmin rizs mellé ez a fogás.
A séf végig bemutatja saját ízlését, tapasztalatait és apró trükkjeit, miközben a nézők számos kérdésre kapnak inspirációt a thai konyha és a fúzió világából.