Az ismert gasztrovlogger, Babish, ezúttal azt mutatja be, hogy a legegyszerűbb mikrós mac and cheese-től egészen a Michelin-csillagos szintű, házi készítésű változatig milyen elképesztő skálán mozoghat ez az amerikai kedvenc. Minden szinten újabb trükkök, hozzávalók és technikák kerülnek elő, amelyeket a bemutató során részletesen ismertet.
Milyen hatással vannak az egyszerű trükkök, például a növényi keményítők vagy az elpárologtatott tej, a sajtszósz állagára és ízére? A különböző sajtfajták, illetve szokatlanabb összetevők, mint például a szarvasgomba vagy a homár, mennyire változtatják meg a végeredményt? Felmerül a kérdés, hogy a minél drágább alapanyagok valóban többet adnak-e az élményhez, vagy éppen a technika lesz az igazán döntő tényező.
A néző betekintést nyerhet abba is, hogyan lehet kombinálni a különböző kultúrák ikonikus alapanyagait: például a koreai tteokbokkit formázó, selymesen rugalmas házi tészta vagy az olasz parmezán alapú szósz és alaplé, francia technikákkal párosítva. Milyen kreatív irányba tolható el egy klasszikus étel, ha a megszokottól teljesen eltérő közelítésből készítjük el?