Két kultikus New York-i burger – a Peter Luger steakhouse klasszikus hamburgere és a Red Hook Tavern ikonikus, szaftos, száraz érlelésű marhahúsból készült szendvicse – kerül rivaldafénybe. A műsorvezető személyes csúcsot tűz ki maga elé: képes-e ezeknél is jobb hamburgert készíteni saját receptje és kreativitása alapján?
A kulináris kihívás során bepillantást nyerünk a steakhouse-ok világába, a hagyományos húsválasztás, valamint a különféle hagyma- és fűszerezési technikák kémiájába. Részletesen bemutatásra kerülnek a friss, házi készítésű hamburgerzsemle fortélyai, a péksütemény fermentálása, formázása, illetve a tökéletes karamellizált hagymakrém elkészítése is. A húskeverékek, az érlelt marhatrimmings felhasználása és a zamatok rétegzése mind-mind újabb kérdéseket vetnek fel a tökéletes burger kapcsán.
Az epizód során a kreatív kísérletezés mellett olyan kulisszatitkok is előkerülnek, mint a „faux American cheese” házi előállítása, a különböző érlelési módszerek hatása az ízre, illetve a zsűrizési folyamat élménye. A humorral fűszerezett kóstolás során egyaránt vitatottá válik, hogy egy tál hamburger mennyiben lehet szofisztikált – vagy éppen minél egyszerűbb, annál jobb?