Az internet egyik leghírhedtebb receptjének, a Kwanzaa tortának a történetét és újbóli elkészítését járja körül a videó, amely az ételkészítési műsorok abszurditásait vizsgálja. Egy profi séf mutatja be, miként született meg ez a sokat kritizált édesség, amely köszönőviszonyban sincs az afrikai diaszpóra kulináris hagyományaival.
Felmerül a kérdés, hogy hogyan kerülhettek olyan összetevők, mint gyertyák, popcorn vagy akár makk egy ‘Kwanzaa’ ünnepi süteményre – főleg, hogy egyikük sem jellemző erre a kultúrára. A séf végigveszi, mely alapanyagokat használhatott volna a recept alkotója az afrikai vagy karibi konyha valódi ízeinek megidézéséhez.
A recept hátterét, a televíziós műsor kétes motivációit, illetve a közönség visszajelzéseit is górcső alá veszi a videó. Tartalmas beszélgetés bontakozik ki arról, hogy mit jelenthet a kulturális reprezentáció a gasztronómiában, és hogy az internetes közösségi reakciók miként formálják az ilyen receptek utóéletét.
Az ismeretlen és sokak szerint értelmezhetetlen recept kipróbálása izgalmas kísérletként jelenik meg, amely számos kérdést vet fel a kulturális sztereotípiákról, az internetes mémkultúráról és a vendéglátás határairól.