Ebben az epizódban a műsorvezető egy őszinte, szűretlen betekintést ad a kínai utazás mindennapjaiba, miközben átutazik Guizhou tartományból Hunanba, Kína egyik leghíresebb ősi falujába, Fenghuangba. Megtudhatjuk, hogyan szervez meg egy spontán utat, hogyan alkuszik le a fuvar árát, sőt, praktikus tanácsokat is ad az utazással és szállásfoglalással kapcsolatban.
Különleges hangsúlyt kapnak a helyi kulináris különlegességek. Az utazó bevezet bennünket a híres hunani és miao nemzetiségi ételek világába – például apró rákos palacsintát és egy kissé félelmetes, tradicionális savanyú levesben főtt füstölt sertéslábat. Barátaival együtt próbálnak ki új ízeket, bemutatva a kulturális és ízbeli akadályokat, valamint azt, hogyan lehet ezeket leküzdeni.
Az epizód során szó esik arról is, mennyire autentikusak a helyi ételek, és mennyit számít, ha az ember a turistaövezetek helyett inkább a helyiek által látogatott kisvendéglőket választja. Érdekes kérdésként merül fel, mennyire nehéz alkalmazkodni a csípős konyhához és a helyi szokásokhoz, különösen, ha valaki nyugati országból érkezik, sőt, még az egészséggel kapcsolatos félelmek is szóba kerülnek.
A közösségi médiából származó tippek, a spontán találkozások más utazókkal, illetve a megosztott kulturális élmények mind hozzájárulnak a kaland színességéhez. Végül a város fényei, az esti élet és az ámulatba ejtő folyóparti hangulat is megelevenedik az utazó szemszögéből. Közben számos kérdés felmerül: hogyan találhatjuk meg valóban a legérdekesebb helyi ételeket, érdemes-e kilépni a komfortzónánkból, és milyen egyedülálló történetek rejtőznek a kevésbé ismert kínai városokban?