Az amerikai Középnyugatról származó résztvevők most először kóstolhatják meg a mexikói tacók különleges, autentikus változatait. Kiemelt szerepet kap kíváncsiságuk, meglepetésük és a kulturális különbségek megélése a mexikói és a tipikus „Midwest” taco-variációk között.
A műsorvezető és a séf több, számukra eddig ismeretlen taco-típust mutat be a csapatnak, a klasszikus húsos verzióktól (mint például a rákos/governor’s taco vagy a marhanyelv taco) a vegetáriánus, illetve extrém változatokig, például kaktuszból vagy rovarokból készült tacókig. A csapat tagjai megosztják őszinte véleményüket, reakcióikat, és szóba kerül a gyermekkorukból ismert amerikai tacoestek élménye és azok jelentős eltérései az autentikus mexikói változatoktól.
A videó során többször felmerülnek izgalmas kérdések az egyes taco-alapanyagok eredetéről, készítési módjáról, a gasztronómiai hagyományokról – például, hogy milyen hagyománya van Mexikóban a marhanyelv fogyasztásának, vagy hogy a kaktusz miért egy igazi szuperfood. A résztvevők az ízek, textúrák és alapanyagok rendkívüli változatosságát is felfedezik, miközben saját komfortzónájuk határait feszegetik.
Végül szóba kerül, miként befolyásolják az élményeiket a személyes preferenciáik, illetve hogyan lehet egy egyszerű, hagyományos étel közösségmegtartó erejű, akár a taco, akár a középnyugati grillezett sajtos szendvics.